UKLONITE BILJNE VAŠI SA BILJAKA BEZ OTROVA: Sasvim prirodan rastvor koji uništava napasnike

Postoje moćne metode za ubijanje vaših biljaka bez grama toksina

 

 

Nakon sezone vjetra, u cjelini vidimo proširenu prisutnost biljnog lica na cvjetovima, začinima i različitim žetvama. S ovim mamcima možete učiniti sljedeće:

 

1. Fizičko uklanjanje lišća biljke Ovo se radi na početku ako primijetite nekoliko zaraženih listova na biljci. Koristite četku i rukavice kako biste se riješili štetočina iz biljke. Kako biste u potpunosti iskorijenili lisne uši, stavite zaraženo lišće koje uklonite s biljke u kantu sapunaste vode.

 

2. Jak mlaz vode Unatoč činjenici da je ova metoda problematična zbog mogućnosti oštećenja osjetljivih biljaka, ipak je ova metoda učinkovita u uklanjanju ušiju s voćaka i jakih stabala.

 

3. Deterdžent za suđe Otopite nekoliko kapi deterdženta za suđe u vodi kako biste napravili posudu za sapun. Mješavinu svakako poprskajte ispod lišća, gdje se često kriju jaja lisnih uši, na zaražene biljke. Štetočine će nestati kao rezultat uništavanja njihove voštane, zaštitne ljuske sapunicom. No, budite oprezni jer će ova mješavina štetiti i korisnim kukcima, pa je nemojte često koristiti.

 

Ličinke će se ukloniti s listova biljke ako se na njih prisloni komadić vate namočen alkoholom. Nakon toga biljku isperite još toplom vodom.

 

4. Eterična ulja Pomiješajte jednake količine ulja majčine dušice, paprike, klinčića i ružmarina. Nakon što sve dodate u atomizer, otopite četiri do pet kapi u vodi. Kontaminirano prskanjem dobro se uspostavlja. Osim što će ova mješavina uspješno eliminirati biljne uši, ubit će i njihova jajašca.

 

5. Korisni kukci Bubamare su korisne jer jedu biljni svijet. Postoji čak i mogućnost kupiti ove korisne kukce i odnijeti ih u vrtić. Gdje su bubamare, nema biljnih lica. Na lica biljaka na isti način utječu leptiri. Možete čak koristiti neke od ovih metoda da dovedete ove korisne insekte u svoj vrt.

 

6. Biljno lice mogu uspješno “iskorijeniti” iz vašeg dvorišta male ptice poput vrabaca. Uvući ćete ih ako im ostavite komadiće hrane, ali dodatno ako im date potporanj ili živicu od hortenzija u kojoj će počivati.

 

7. Pazite na mrave Mravi obožavaju med koji biljka proizvodi. Kao rezultat toga, koloniju biljaka će mravi štititi od grabežljivaca, baš kao što ljudi štite stoku. Bubamare, leptiri i ptice moći će omesti mrave i lisne uši.

 

8. Biljno lice moglo bi učiniti ozbiljna područja snage bez

Sadnja češnjaka, vlasca i raznih biljaka s ozbiljnim područjima snage za lice i biljke neće biti vaša briga.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*