3 JEDNOSTAVNA TRIKA ZA ČIŠĆENJE ZAMAGLJENOG OGLEDALA: Recite zbogom pari koja se pojavljuje na vašem ogledalu nakog toplog tuša

Topli tuš opušta, ali para koja se pojavi u vašem kupatilu zamaglit će ogledalo. Želite koristiti ogledalo u kupaonici, a ono je zamagljeno, čak i ako ga pokušate očistiti. Međutim, postoje trikovi koji će pomoći da vaše ogledalo bude potpuno čisto.

Proizvodi koje već imate u kući mogu vam pomoći u čišćenju ogledala. Ovi savjeti pomoći će da vaše ogledalo u kupaonici bude čisto.

Ocat

Ocat je osnovna komponenta za prirodno čišćenje, a možete ga koristiti da bi ogledala bila jasna. Napravite sami smjesu od 1/2 šolje bijelog octa i 1/2 šolje vode, a za primjenu bit će vam potrebna jedna bočica s raspršivačem.

Dodajte ocat i vodu u bočicu s raspršivačem i lagano ga protresite da se sastojci sjedine. Raspršite smjesu na ogledalo i obrišite je krpom. Dok čistite, preklopite krp te koristite suhu i čistu stranu dok se ogledalo potpuno ne očisti.

Pjena za brijanje

Vjerovali ili ne, pjenu za brijanje možete koristiti za zamagljeno ogledalo. Nanesite malu količinu pjenaste kreme za brijanje na krpu i počnite trljati ogledalo. Obrišite ga dok se ogledalo ne razbistri ili dok više ne budete vidjeli pjenu.

Deterdžent za suđe

Evo još jedne jednostavne metode da u ogledalu u kupaonici ne bude magle. Jednostavno koristite deterdžent za suđe. Deterdžent će djelovati kao vodonepropusni sloj na vašem ogledalu, sprječavajući stvaranje kondenzacije na njemu.

Dodajte nekoliko kapi deterdženta za suđe na krpu. Obrišite ogledalo sapunastom krpom dok ne bude potpuno čist, bez ostataka.

(KLIX)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*