DETOKSIKACIJA JETRE: Isprobajte najjednostavniju moguću metodu za koju vam trebaju samo voda i grožđice

Јetra je za život važan organ kod kičmenjaka, uključuјući tu i ljude, te još nekih životinja. Jetra ima brojne važne funkcije za organizam kao što su npr. sinteza proteina, detoksifikacija kemijskih spojeva ili stvaranje biokemijskih molekula važnih za probavu. Najveća je žlijezda u tijelu.

Kod čovjeka jetra ima važnu ulogu u metabolizmu obavljaјući mnoštvo funkciјa, uključuјući detoksifikaciјu, odlaganje glikogena i proizvodnju krvnih bjelančevina. Јetra također proizvodi žuč, koјi јe važan prilikom probave.

Često olako shvaćamo brigu o jetri pa u sebe unosimo štetne tvari, poput npr. alkohola. Postoji čak i stanje poznato kao nealkoholna bolest jetre koje može biti uzrokovana konzumiranjem proizvoda s dodanim šećerom, prženom hranom, viškom soli i crvenim mesom.

Vašoj jetri godilo bi malo čišćenja! Jedan od načina da se to učini jest konzumiranje vode s grožđicama. Kao i svježe grožđe, one su pune vlakana i antioksidanasa (bioflavonoidi i vitamin C) koji igraju ključnu ulogu u probavi i oslobađanju organizma od štetnih toksina i slobodnih radikala.

No. grožđice imaju gotovo triput veći antioksidativni kapacitet od crnog i bijelog grožđa, te su jedan od najbogatijih izvora antioksidansa od svih namirnica. Osim toga, hranjive tvari još su koncentriranije kada se voće osuši.

A sa svim tim koncentriranim hranjivim tvarima, stručnjaci su otkrili da je njihovo potapanje u vodu vrlo korisno. Kada se potope u vodu, te se tvari brže apsorbiraju, povećavajući čak i sadržaj antioksidansa. Konzumiranje vode od grožđica povećava sposobnost grožđica da očiste jetru pa se one brzo kreću kroz probavni sustav te ga pune antioksidansima koji izbacuju toksine.

Priprema:

Temeljito očistite 150 g grožđica.

Zatim dodjate 2 šoljice vode u kojoj treba da ih kuhate 20 minuta.

Ostavite ih u toj vodi preko noći.

U jutro procijedite vodu i popijte ju natašte.

Činite to nekoliko dana i vaša bi jetra mogla biti uvelike očišćena od toksina te spremna da obavlja svoj veoma važan posao.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*