IZGORIO VAM JE PLEH, A ŽAO VAM JE DA GA BACITE? Očistite ga brzo i jednostavno pomoću ovog trika, biće kao nov

Bez obzira na to koliko se trudite da održavate posude za pečenje, uvijek na kraju na njima ostanu mrlje, a zagorjele ostatke hrane teško je ukloniti. Ipak, postoji jedan odličan trik kako da očistite i najtvrdokornije mrlje za samo pet koraka, kako piše Mirror.

Prvo uzmite svoj prljavi pleh za pečenje i napunite ga ključalom vodom do vrha. Ostavite ga nekoliko minuta i zatim ga ispraznite, ali nemojte ga sušiti. Zatim na dno posude pospite sodu bikarbonu, naročito na dijelove na kojima su ostali ostaci hrane. Zapamtite da to treba biti soda bikarbona, a ne prašak za pecivo jer je puno jača.

Na sodu bikarbonu dodajte sloj soli – najbolji izbor je krupna morska so. Zatim u praznu flašicu s raspršivačem sipajte alkoholno sirće i poprskajte po posudi. Kada krenu da se stvaraju mehurići, znaćete da kreće da djeluje.

Na kraju uzmite vlažan sunđer ili metalnu živu i dobro oribajte posudu za pečenje, kao i sve mrlje i prljavštinu koje se na njoj nalaze. Za vrijeme ribanja vidjet ćete da se stvaraju mehurići, a nakon pet do deset minuta ribanja, samo isperite posudu za pečenje i spremni ste za ponovno korišćenje

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*