“MI ZNAMO KO JE BRANIMIR NESTOROVIĆ!” Danica Grujičić NAJŽEŠĆE odgovorila na prijavu sudu časti protiv pulmologa

Direktor Instituta za onkologiju i radiologiju, Danica Grujičić, izjavila je da je ružan potez prijava Branimira Nestorovića sudu časti od strane udruženja “Ujedinjeni protiv kovida”

"MI ZNAMO KO JE BRANIMIR NESTOROVIĆ!" Danica Grujičić NAJŽEŠĆE odgovorila na prijavu sudu časti protiv pulmologa

Foto: Printskrin Prva TV

– Želim da vidim imena i prezimena ljudi iz te grupe. Mi svi znamo ko je Branimir Nestorović, njegova biografija je dostupna na Internetu. Možda su ljubomorni zbog toga što narod više veruje Branimiru Nestoroviću, nego nekom drugom. Mislim da je to ružan potez. Učili smo zajedno sa bolešću, ali Branimira Nestorovića prijavljivati sudu časti… Neka kažu ko su oni, a “grupa protiv kovida?” Pa svi se mi borimo protiv Kovida – rekla je Grujičić u jutarnjem programu TV Prva.

Podsećamo, udruženje Ujedinjeni protiv kovida podnelo je prijavu protiv Nestorovića zbog povrede Etičkog kodeksa Lekarske komore Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, dr Nestorović je dok je bio član Kriznog štaba, kao i u ličnom svojstvu „iznosio brojne naučno i stručno neistinite i nedokazane tvrdnje, davao profesionalno neutemeljene savete i prenosio poluistine“.

Pulmolog i nekadašnji član Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona dr Branimir Nestorović odgovorio je na prijavu koju je Prvostepenom sudu časti Lekarske komore Beograd podnelo Udruženje Ujedinjeni protiv kovida.

– Imam predlog za Ujedinjene protiv kovida (a ja mislim da smo svi protiv). Odredite jednog ili dvojicu kolega i da sučelimo stavove na nekoj nacionalnoj televiziji – napisao je Nestorović na Fejsbuk profilu.

Nestorović je naveo da je to bolje od tužakanja i da čeka odgovor

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*