MITISERI SAMI ISPADAJU IZ P0RA, ŽENA POKAZALA GENIJALAN TRIK: Uradite Ove 3 Stvari I Oduševit Ćete Se Licem, “SLIKE NISU ZA ONE SA SLABIM SRCEM”

Žene su otkrile novi bjuti trend i kažu da su oduševljene rezultatima.Miteseri i proširene pore čest su problem većine žena, a bjuti gurui sa interneta imaju novi trik za sve – u pitanju je “šmirglanje”. Tako su nazvali ovaj trik koji, kako uveravaju influenseri, potpuno osvežava kožu i rješava vas mitesera.

To se, kažu oni, radi u tri jednostavna koraka.Prvo je potrebno dobro očistiti kožu čistačem na bazi ulja. Nakon toga, dobro oprati kožu lica čistom vodom i onda naneti masku od gline. Sljedeći korak je ponovo utrljati u kožu lica čistač na bazi ulja.To je, kažu, dovoljno da se svi miteseri izvuku iz kože, a na društvenim mrežama već su osvanule slike rezultata onih koji su se ohrabrili da probaju.

– Slike nisu za one sa slabim srcem, ali ovo radi – okačila je jedna zadovoljna djevojka. Dermatolozi još nisu oformili zvaničan stav o ovom trendu, ali dermatolog Elizabet Tanzi za “Refinery 29” savjetuje protiv ovog trenda.
– Poznato je da glina može da prikupi prljavštinu i povuče je iz pora. Međutim, ljudi sa osjetljivom kožom moraju da budu veoma oprezni jer kombinacija gline koja suši kožu i žestokog pilinga može da bude previše iritirajuća – kaže ona.

(Žena Blic)

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*