OTJERAJTE MRAVE IZ KUĆE ZAUVIJEK NA NAJLAKŠI NAČIN: Ne morate koristiti otrove, ovo su prirodna rješenja

Svi smo bar jednom imali problem sa ovim malim podstanarima. Dođu u našu kuću, namnože se, i čini nam se da nikako ne možemo da izađemo sa njima na kraj.

Pokušavamo sve i svašta, zovemo stručnjake za dezinsekciju. Rezultat – kuća je naprskana otrovima, a mravi živi, zdravi, kao da se ništa nije desilo!

Ovog puta, nemojte prskati svoj dom otrovima, probajte da ih se rešite na prirodniji način. Evo nekoliko savjeta kako da to uradite.

Cimet

Mravi ne vole miris cimeta i bježe od njega. Pospite cimet u prahu po mestima na kojima se pojavljuju, kao i na njihovoj ,,tranzitnoj ruti.” Kada shvate da je cijela kuća posuta cimetom, pobjeći će napolje. Ili možda kod komšije…

Sirće

Pomiješajte alkoholno sirće sa vodom, sipajte sve u flašicu s raspršivačem i naprskajte svuda gde ste ih primetili. Ako je potrebno, ponavljajte postupak na nekoliko dana, dok mravi ne odu.

Nana

Mravi bježe od mirisa nane. Stavite kesice čaja od nane na mjesta gdje mravi obično ulaze, to će ih držati dalje od vašeg doma.

Griz

Pospite griz (može i krupno mljeveni pirinač ili kukuruz) na mesta koje mravi posjećuju. Kada mrav pojede zrnce griza, ono će da nabubri pa će mrav uginuti.

Limun

Poput sirćeta, limun veoma smeta mravima. Pomiješajte ga sa vodom i poprskajte po glavnim ,,mjestima okupljanja” mrava.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*