Soda bikarbona vam bukvalno može spasiti život ako je ovako uzimate

Soda bikarbona nije dobra samo za čišćenje i kuhanje, već može znatno da vam poboljša zdravlje, piše “Alo”

Stariji ljudi sa niskim nivoom bikarbonata, sastojka koji se nalazi u sodi bikarboni, imaju 24 posto veći rizik od prerane smrti, otkrili su naučnici u poslednjem istraživanju na Univerzitetu Juta.
Rezultati objavljeni u medicinskim časopisima pokazali su da povećanje nivoa bikarbonata može da produži život.

Tim naučnika je istraživao kako su promene pH, ugljen-dioksid i bikarbonati povezani sa životnim vijekom zdravih starijih osoba. Naučnici su analizirali podatke 2.287 učesnika istraživanja sa kojim su započeli istraživanje još 1997.godine.

Manjak bikarbonata je na cijelom svijetu najneprepoznatljivije medicinsko stanje uprkos tome što je izuzetno uobičajeno. Soda bikarbona je odgovorna za transport kiseonika: širi krvne sudove i lakše otpušta kiseonik u tkiva, što znači da povećava pH vrijednost u organizmu.

Povišena pH vrijednost mokraće spriječava kristalizaciju mokraćnih kanala. Utvrđeno je da mokraćna kiselina prouzrokuje dijabetes, srčane bolesti, srčane udare, giht, kamen u bubregu. Takođe stvara otrovno jedinjenje alkosan koji stvaraju gljivice, a to znači dijabetes i konačno rak.

Pretjerano kiseli pH uzrokuje propadanje ćelija, što na kraju vodi do ozbiljnih zdravstvenih problema, kao što su rak, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, osteoporoza i gorušica. Činjenica kako biološki život najbolje funkcioniše u ne-kiselom (alkalnom) miljeu dovoljno jasno govori u prilog djelotvornost sode bikarbone.

Način pripreme i upotreba:

Razmutite jednu kašičicu sode bikarbone u čaši vode i popijte uveče, pred spavanje. Možete i jedostavno da stavite kašičicu sode u usta, pa da zalijete vodom (nikako kiselom!) – ali mnogi ovo ne rade jer je pomalo neprijatnog ukusa. Desetak minuta nakon uzimanja sode bikarbone, izbacit ćete gasove.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*