Stavite štipaljku na uho i držite 1 minutu – dogodit će se čudo

Štipaljke mogu imati daleko važniju ulogu u vašem životu od pukog držanja rublja. Ako kvačicu stavite na određeni dio uha, osjetit ćete veliko olakšanje…

Imate li bol u leđima? Ili grčeve u stomaku? Sada postoji jednostavan način za rješavanje bola u tijelu…

Refleksologija je područje medicine koje pritiskom na određena mjesta na tijelu, rješavaju problem bolova. Posebno je pogodna metoda za primjenu na uhu, jer upravo tu postoji mnogo nervnih završetaka. Uz pomoć štipaljke, koja vrši pritisak na konkretni nerv, može se riješiti neprijatnost ili bol.

Preko ovih 6 tačaka, uho je povezano sa svim dijelovima tijela.

uho-stipaljica-1

Sa pritiskom na određene tačke, bolovi u određenim delovima mogu biti rešeni.

1. Ramena i leđa

Gornji dio uha vezuje se za leđa i ramena. Držite jednu štipaljku tokom 60 sekundi, i na taj način ćete se riješiti napetosti i smanjiti bol.

Za optimalne rezultate, postupak treba ponoviti nekoliko puta dnevno.

 

2. Organi

uho-stipaljica-3Ova tačka je povezana sa svim organima u tijelu. Čak i laganom masažom prstima sebi pomoći. Međutim, ako stvarno imate unutrašnji bol, treba potražiti ljekarsku pomoć.

 

3. Zglobovi

uho-stipaljica-4Gornji središnji dio uha pripada zglobovima. Za kočenje ili bolne ruke i noge, štipaljka je spas. Ukoliko imate hronične bolove, možda je ljekar ipak bolji izbor!

 

4. Sinusi i grlo

Ovaj donji dio uha je povezan sa paranazalnim sinusima i grlom. Kad je hladno ili je u pitanju sinusna infekcija, štipaljka može učiniti čudo.

 

5. Varenje

uho-stipaljica-6Tik iznad ušne resice je tačka koja se dovodi u vezu sa probavom. Bol u stomaku ili grčevi mogu se smanjiti ili čak potpuno eliminisati. Usput, metoda se takođe može primijeniti i preventivno…

 

6. Glava i srce

uho-stipaljica-7Uho je spojeno sa dva najvažnija dijla uha – glavom i srcem. Glavobolja ili srčani problemi mogu se smanjiti štipaljkom ili prstom.

 

Izvor: likemag

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*