SVAKO VEČE POTOPITE STOPALA U OVU VRUĆU KUPKU, ČUDO JE ZA IMUNITET: Stari kineski lijek štiti od virusa, a i podmlađuje

Primjenite stari kineski lijek za imuniet, potopite stopala u toplu vodu! Vruće kupke za stopala sa određenim sastojcima pomažu da ojačate imunitet, ističu kineski ljekari!
Nalazimo se na prelasku iz jeseni u zimu, i već duboko smo “zagazili” u sezonu virusa, pa je od izuzetne važnosti da ojačamo imunitet i zaštitimo se od prehlada i gripa koji je, po izveštaju iz Batuta, stigao – zvanično je i potvrđen prvi slučaj ove bolesti u Srbiji.  Osim namirnica koja podstiču odbrambeni sistem organizma, kineski ljekari ističu još jednu veoma važnu stavku  –  a to je da svakodnevno utopljavate stopala!

Na primjer, u Kini se zagrevanje stopala u toploj vodi smatra jednom od metoda lječenja u tradicionalnoj medicini, uz akupunkturu, gvaš masažu i druge vrste tehnika koje se primenjuju na akupunkturnim tačkama. Zašto ova tehnika, a koju su i naše bake upražnjavale, djeluje? Suština je da je stopalo uglavnom slično multifunkcionalnom kontrolnom panelu za cijelo tijelo, jer ima više od 60 biološki aktivnih tačaka. Tradicija utopljavanja nogu je još uvijek uobičajena u Kini, gdje se koristi kao način za poboljšanje zdravlja, produženje mladosti, pa i života. Poenta je da ovaj tretman primenjujete svako veče prije spavanja, a možete da u vodu dodate i neke ljekovite biljke poput bosiljka. Kada su stopala poparena, aktiviraju se energetske tačke koje lakše “upijaju” ljekovita svojstva bilja.

Kako se primenjuje?

Biološki aktivne tačke i zone koje se nalaze na stopalima aktiviraju se prilikom izlaganja vrućoj vodi sa ljekovitim supstancama, što pomaže u jačanju imunološkog sistema. Stimulisanjem termoregulacije poboljšavamo ukupnu cirkulaciju i eliminišu se patogeni. Bonus je da se stanje kože lica i cijelog tijela poboljšava.

Evo šta možete da dodate u vodu da biste poboljšali efekat:
senf,
sodu bikarbonu,
ljekovite biljke (suve ili sveže),
razna esencijalna ulja.
Ipak, ove vruće kupke se ne preporučuju osobama koje pate od sljedećih stanja:
tromboflebitisa (zapaljenja površinskih vena),
kardiovaskularnih bolesti,
hipertenzije,
visoke temperature,
trudnoće.

Izvor: MONDO

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*